Ik heb altijd een soort haat - liefde verhouding gehad met schetsen. Niet zozeer omdat ik niet kon tekenen, maar eerder omdat ik het gevoel had dat ik me beperkte door iets op papier te zetten. Het voelde alsof mijn ontwerp in beton gegoten waren wanneer ik ze op papier gezet had, terwijl het design soms in de werkelijkheid helemaal niet werkt. Inmiddels ben ik een stuk rebelser en heb ik besloten mijn schetsen enkel nog als leidraad te nemen, ik gebruik ze om een gevoel neer te zetten, of mensen mee te laten kijken met mijn denkproces. Maar lang niet altijd is het ontwerp op de pop een directe kopie van het ontwerp op papier. Toch deel ik graag mijn hersenspinsels met jullie. Meestal als  ik ontwerp, heb ik al een idee over de stoffen of versieringen, dus dat gekrabbel in de hoekjes refereert meestal naar de details.

Geïnteresseerd in nieuwe schetsen, of wil je het achtergrondverhaal weten? Of ben je benieuwd naar mijn inspiratie? Elke dinsdag post ik een nieuwe schets met een verhaaltje op mijn Instagram account, hoe leuk is dat? 

Geen van deze schetsen mag zonder nadrukkelijke toestemming nagemaakt of uitgevoerd worden door derden. Alle schetsen zijn en blijven eigendom van © Chaja Nadia Verkerk tenzij anders overeengekomen.