De afgelopen paar maanden heb ik hard gewerkt aan het creëren en maken van mijn eerste eigen collectie. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, maar het is af! Sterker nog, het moest af! In een impulsief moment besloot ik namelijk mijn schetsen in te sturen naar een kunstgalerij en, die vonden het zodanig interessant, ze besloten mijn werk voor vijf weken te willen exposeren!

 

Het thema van de collectie is Trauma. Ik heb getracht dit uit te beelden door het gebruik van witte stoffen voor de onschuld, en de zwarte details voor de smet of beschadiging van het trauma. De ontwerpen hebben bewust geen namen, zodat eenieder zelf op zoek kan gaan naar de betekenis en eigen interpretatie van het ontwerp.

 

Ik zal tijdens de expositie periode meerdere keren aanwezig zijn in de gallerie. Naderhand zullen hieronder foto's te vinden zijn van de ontwerpen, de fotoshoot en de expositie. Voor meer informatie over de gallerie verwijs ik u graag naar www.sta-art.nl

Media aandacht

Er is tevens door diverse media platformen aandacht besteed aan mijn collectie. 

 

Kostuumontwerpster Chaja (27) uit Alphen verwerkte trauma's in zwart op wit (AD Groene Hart 23-08-2019)

Trauma als leidend thema voor eerste modecollectie van Alphense ontwerpster (Leidsch Dagblad 22-08-2019)

T.R.A.U.M.A.- Een modecollectie met een boodschap (Alphens Nieuwsblad online & editie week 33 / 14-08-2019)

Camera bezorgd (Studio Alphen)

'Traumatische' modecollectie - Witte jurk met zwart randje
(De Telegraaf 31-07-2019)

 


Credits Fashionshoot

Fotografie door Anna van Zantwijk

https://www.annevanzantwijk.com/

Make-up en haar door Victoria Osborn

http://victoriaosborn.nl/

Model Julia Nauta

http://julianauta.nl/

Aanwezigheid

Zoals hierboven al aangegeven zal ik ook een aantal dagen aanwezig zijn in de gallerij. Voor augustus is het nog een beetje lastig inschatten in verband met andere werkzaamheden, wanneer ik meer zekerheid zal het hieronder aangepast worden en tevens te vinden zijn op de Facebookpagina. Als ik aanwezig ben in de gallerij zal ik te herkennen zijn middels een t-shirt of vest met mijn T.R.A.U.M.A. logo erop. Laat vooral weten wat je vind!

Zaterdag 31 augustus

Zaterdag 7 september

Zaterdag 14 september

 

(let op, data zijn altijd onder voorbehoud ivm werk en privé omstandigheden, deze lijst zal zo veel mogelijk ge-update worden!)

© Chaja Nadia Verkerk (zelfportret)