Waar ik normaliter gemakkelijk hele verhalen neerpen, had ik toch flink moeite om de tekst voor deze pagina te schrijven. Het "probleem" is dat mijn zelfbeeld behoorlijk vertekend is. 


Ik vind mezelf namelijk heel stoer, ontzettend leuk en spontaan, ook best wel grappig, en lang en slank.

 

De realiteit is echter dat ik 1.56 ben, in nieuwe situaties soms wat verlegen kan reageren, mijn gevoel voor humor niet door veel mensen gedeeld wordt en dat ik erg goed gedij bij structuur en planning. Oeps.

Waar ik echter niet over twijfel, is mijn creativiteit en mijn enorme drive. Kleding is zo belangrijk, het kan acteurs helpen om een bepaalde rol neer te zetten, of het kan een bruid helpen om zich daadwerkelijk bruid te voelen. Ik wil dat mensen zich comfortabel voelen in de kleding die ik maak, en dat het bijdraagt aan een gevoel van eigenwaarde en het vergroten van het zelfvertrouwen. Ik geloof dan ook dat een opdracht pas af is, als iedereen tevreden is. Ook als dit betekend dat ik wat langer door moet, of wat harder moet lopen. Daarnaast vind ik het leuk om mijzelf uit te blijven dagen, en mijn (creatieve) grenzen op te zoeken.

 

Mijn ontwerpstijl kenmerkt zich door mijn passie voor theater, rebels met een vleugje dramatiek. Zelfs als ik mode ontwerp, probeer ik verder te gaan dan enkel een mooi plaatje. Ik wil mensen raken, een reactie ontlokken of een proces in gang te zetten met de dingen die ik maak. Ik vind het heerlijk om te weten wat de regels zijn, en ze vervolgens met beide voeten te treden. 


Ik leg de lat meer dan eens net buiten het bereik van mijn vingertoppen.
(Al is het maar om te proberen om toch nog ietsjes langer te worden...) Chaja heeft een eigenheid met een gepaste brutaliteit, met haar houding naar het theatervak en de wereld,
kan ze zich meten met de grote gevestigde namen.”