Bij maatwerk wordt een kledingstuk specifiek voor u gemaakt. De werkwijze verschilt uiteraard per kledingstuk, maar de grote lijnen zijn hetzelfde.

 

U heeft een idee van wat u wilt en dus plannen we een vrijblijvend oriëntatie gesprek in, hierbij geniet de voorkeur dit in levende lijve te doen. Het is soms moeilijk om te omschrijven wat er precies bedoeld wordt over de telefoon of email.

Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden, wat ik voor u kan doen, en wat u van mij kan verwachten. Wat hierbij erg helpt, is als u enkele plaatjes of voorbeelden heeft van wat u wilt.

Tijdens dit gesprek kan ik een ontwerp maken, hierbij hoort een inschatting van het werk, de levertijd en een inschatting van de kosten. Dit wordt samengevat in een contract, waar we beiden tekenen voor de gemaakte afspraken. Tevens krijgt u de algemene voorwaarden mee en heb ik een privacy verklaring en formulier voor u, waarop u aan kunt geven of foto's van uw ontwerp gedeeld mogen worden.

 

Wanneer u akkoord gaat middels het contract kan ik gelijk uw maten opnemen. Dit doe ik op zeer professionele wijze, waarbij ik precies uitleg wat ik doe. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, maak dit dan vooral bespreekbaar, dan kijken we naar alternatieve manieren van maten nemen.

Aan het einde van het gesprek plannen we alvast een aantal pasmomenten in, afhankelijk van het kledingstuk kunnen dit er veel of weinig zijn. Het is en blijft maatwerk.

 

Vervolgens ga ik thuis aan de slag met het tekenen van een patroon voor uw gekozen ontwerp, en maak ik hiervan een proefmodel van een soortgelijke stof als waar uw eindontwerp van gemaakt zal worden. Zoals hier boven al aangegeven, worden de patronen specifiek voor u getekend. Deze patronen blijven ten alle tijden eigendom van het atelier.

 

View this post on Instagram

A post shared by Chaja Nadia Verkerk (@chaja_nadia) on


 De eerste pas is vanuit technisch oogpunt erg belangrijk. Wanneer u het proefmodel past kan ik controleren of het patroon goed getekend is, en kan ik indien nodig ruimte maken of weg spelden om er voor te zorgen dat het uiteindelijke product zo mooi mogelijk langs uw lichaam zal vallen, goed zit, en volledig naar wens is. Let op, deze eerste pas kan soms een teleurstelling voor u zijn omdat het er heel simplistisch uit ziet. Toch is dit een hele belangrijke stap, het helpt dan ook enorm als u eerlijk aangeeft wat u denkt en vind en voelt. Zo weet ik zeker dat ik het compleet naar uw wensen kan maken.

 

Wanneer u naar een doorpas komt is het het beste om het juiste ondergoed te dragen (bijvoorbeeld voor een trouw- of galajurk) en het juiste schoeisel in verband met valling van stof en lengte van kledingstukken.

 

Na akkoord over het pasmodel kan ik aan de slag met het eindproduct. Hierbij worden de gekozen stoffen gebruikt, en wordt alles netjes af- en weggewerkt. Tijdens dit maakproces kan er nog een doorpas gepland worden om te checken of het goed valt, naar u wens is, of simpelweg even te overleggen voor de afwerking begint. Dit kan één pas zijn, maar ook meerdere, afhankelijk van het ontwerp en de planning.

We eindigen met de afpas, dit is het moment dat u het eindproduct nog eenmaal past om te zien of het volledig aan de wensen voldoet. Als u er compleet tevreden mee bent, is het kledingstuk klaar om mee naar huis te nemen.

 

Omdat maatkleding specifiek voor u gemaakt wordt kan deze niet geruild worden. Het is daarom ontzettend belangrijk dat u enige twijfels of onvrede aangeeft op het moment dat u het ervaart. Tijdens het maakproces kunnen we namelijk veel makkelijker de plannen wijzigen dan wanneer het kledingstuk al helemaal af is.

 

 

Download
Contract opstelling.pdf
Adobe Acrobat document 89.5 KB
Download
Privacy verklaring.pdf
Adobe Acrobat document 66.3 KB
Download
Matenformulier.pdf
Adobe Acrobat document 48.6 KB
Download
doorpas formulier.pdf
Adobe Acrobat document 58.0 KB